Nieoficjalne forum BnB
Przenosze temat z facebooka na forum, mysle ze tu ta dyskusja bedzie sensowniejsza
Pomysł by Filip Karuga:
Co wy na to, aby ustalić tonację oraz tempo (może po prostu podkładem) i nagrać temat "jean pierre" tzw. że każdy nagra na wybranym przez siebie insturumencie temat i wyśle. Potem jakoś ładnie sie sklei cały nadesłany materiał i wstawi na stronkę (np. na face) jako pamiątka/wspomnienie/nawiązanie do BnB 2012? Można to zrobić w formie, iż kazdy wspólnie zagrany, sklejony temat będzie dzielił krótkie solówki, których w utowrze będzie powiedzmy 5-10. To takie luźne przemyślenia... Troche babraniny, ale moze podpasuje wam ten pomysł, a i efekt może być fajny. W końcu warsztatowicze to ludzie kreatywni Pozdrawiam wszystkich, Filip
http://www.youtube.com/watch?v=qDGv12Kzyq8
Dalsza czesc konwersacji:
Grzegorz Witczak: potrzebny podkład, pomysł spoko, jam session korespondencyjne:D
Piot Gnyszka: Fany pomysł
Ja (Filip Karuga): Oczywscie organizacyjnie chetnie pomoge w realizacji tego ewentualne projektu , a i na klejeniu sie troche znam Tylko potrzebne sa opinie warsztatowiczow czy warto
Maciek Ryżejno: zamawiam partię na waltorni.
Piotr Gnyszka: Też mogę kleić, za moment wrzucę metronomowy podkład.
Temat na saxie wrzucę później bo i troszkę późnawo dzisiaj.
Nagrywajmy nasze pomysły, solówki, tematy, permutacje tematów co tylko wpadnie do głowy.
Grzegorz Witczak: Bas by się przydał
Ja: Kliczkow moje miasto moja mama piecze ciasto if you know what i mean (wersja light)
Piotrek Gnyszka: Jak się nie znajdzie bassmen z warsztatów to może z Wojtkiem Pilichowskim pogadamy.
Ja: to jest mysl
Martyna Bartnik: Może scat?
Ja: "że każdy nagra na wybranym przez siebie insturumencie temat i wyśle" -wokal tez moze byc instrumentem, a poza tematem oficjalnym ten utowrek ma tez temat warsztatowy "kliczkow moje miasto..." mozna cos pomyslec i bedzie duzo roboty dla wokali (wokalistek)
Piotrek Gnyszka: Mam możliwość dorobienia dobrych garów jak nie będzie perkusisty.
Ja: band in the box 2008 xDDD poczekajmy, spokojnie zobaczymy za dwa dni jak sie sprawa rozwinie
Piotrek Gnyszka: Nie BIAB, lepsze, żywa perkusja.
(potem wspolnie z Piotrem ustalilismy tempo 92)
link do tempa: http://saxalt.w.interia.pl/BnB2012/001.%20Metronom%2092.mp3
Mikołaj Kula: Basmen jest, a i z bębniarzem mogę pogadać. Przy okazji partię basową wziął bym z wersji Marcusa Millera
Agnieszka Obrycka: A jednak zespół korespondencyjny super pomysł! bardzo się cieszę,że wciąż tak się nakręcacie na granie i podtrzymujecie kontakty z warsztatów
co do Pilicha,to myślę,że chętnie Wam pomoże,ale teraz jest nieosiągalny,zasłużony odpoczynek:) łapcie go w pazdzierniku na koncertach
pozdrówka dla wszystkich:)
Przemek Susko: ja nie mam specjalnie jak się nagrać... no ale postaram się coś wymyśleć
rozumiem, że i tak najpierw zgrać bas i bębny a później każdy do tego coś dogra? temat i solo? + narzucamy jakąś ilość taktów na solówkę aby końcowy produkt nie trwał 10 dni?
Tonacja 'A'? I jaki tam był akord przez cały utwór? 'A7'?
Piotrek Gnyszka:
Przemek Susko: to odpowiedziało na wszystkie moje pytania ;F
Ja: ewentualnie moza sie sugerowac tym nagraniem z gitarzysty (na samym dole). Mysle ze tonacja A jest spoko
http://www.magazyngitarzysta.pl/warsztat/lekcje/7272-jazz-rock-65-jean-pierre.html
Przemek Susko: o lol, tam jest zwykły A-dur? hah, fajnie
Martyna Bartnik: Słuchajcie, przesyłajcie też nagrania video (w miare dobrej jakości) to skleje z tego jeszcze teledysk. Ok?
Johnny B. Goode: może ja z perkusistą nagramy wspólnie podkład? ale nie wiem czy znajdziemy na to czas. dam znac
Skonczyło sie na wysunietej przeze mnie propozycji, aby kontynuwowac temat na forum, co pochwalił Susek (przechodzimy juz w klimaty forum )
Podsumowujac: Temat- Jean Pierre, tempo- 92, tonacja- A, akordy to tylko A7 badz A. forma to- temat, solo, solo solo, temat, solo, solo, solo, temat itd.
Teraz czekamy na podkład i inicjatywę, mam nadziejem, ze zdazymy przed BnB 2013. Licze na waszą pomoc i pozdrawiam. Filip Karuga
Ostatnio edytowany przez Filip (2012-08-27 20:52:17)
ja bym zrobił tak, że każdy nagrywa solo i kończy je jednokrotnie zagranym tematem, a w akompaniamencie ustalmy to zwykłe A jak w oryginale
ustalimy ile chorusów na solówkę jak już będzie podkład gotowy
No własnie, jak bedzie gotwoy xD Kurde, musze sie tym zajac. Tzw. musze kogos skołowac, poniewaz moje mozliwosci to band in the box, albo niska jakos nagrania gitary (w sprawie podkładu). Niby pomysł dobry- zagranie tematu na koniec sola, ale mysle ze jak przez 15 min po kazdym solo bedzie temat to w koncu ktos go zwroci jak przepyszny obiad, który pochłoneło sie w nadmiernej ilosci Mysle ze ustalimy ilosc chorusow na solo, a temat bedzie na poczatku, na koncu i co 2/4 sola. I oczywiscie fajnie by było jakby było kilka wersji tematow np, ze pierwszy temat na koncu tylko wokalnie, drugi na kazoo a trzeci z pier...eciem i ostatni wszyscy razem
No ale to sie jeszcze wszystko ustali. Poki co priorytetem jest podkład
temacik jest krótki jak się go zagra tylko raz i byłby logicznym rozwiązaniem każdej solówki, moim zdaniem to jest pomysł dobry - wiadomo, że utwór i tak pewnie krótki nie będzie ale robimy to dla siebie chyba a nie po to aby wysyłać w świat, co?
a co do podkładu to mikołaj się zadeklarował nagrać bas i bębny więc czekamy na niego
EDIT - PYTANIE: chcemy jeszcze robić do tego video? bo moim zdaniem bez sensu, każdy będzie nagrywał jak się przy solówce produkuje - no i nie każdy ma sprzęt do tego
co sądzą?
Ostatnio edytowany przez Susek (2012-08-27 22:05:43)
Jesli ktos nagra jakies video to niech je wysle na maila beebeem@o2.pl
Fajnie by było z nadesłanych filmikow cos skleic, ale z niczego czegos nie zrobimy.
Jak bedzie dostateczna ilosc materiałow video to cos sie sklei, jak sie nie uda to wstawi sie foty i tyle:)
Swoja droga nasz projekt moze byc do uzytku naszego, ale rowniez jesli dobrze wyjdzie moze jakos promowac festiwal. Jak cos juz robic to tak abysmy byli z tego dumni i abysmy nie mieli wstydu pokazac tego komukolwiek i gdziekolwiek Sorry za składnie xD
Mój pomysł na podkład: http://www.sendspace.pl/file/00d1d46976 … pierre-mp3
Nowy użytkownik
Zgłaszam się na ochotnika, oficerze Filipie... Tylko powiedzcie, bo nie ogarniam, który podkład ?